In Blog

He jij! Zeg jij dat ook wel eens? “Ik weet niet wat ik wil”?. Je bent niet de enige. Heel normaal dus. Maar man, wat kan het irritant zijn he. Ik herken het hoor. Ik heb ook met dat bijltje gehakt. Heet dat zo? Anyway. Niet weten wat je wilt, is irritant, en op z’n minst erg onhandig. Want ja, als je niet weet waar je heen wilt, dan ga je er waarschijnlijk niet komen. En daar, daar steken we natuurlijk graag het spreekwoordelijke stokje voor.  Want dat, dat is zo zonde. Het leven is namelijk stukken relaxter… als je het heel veel vult met doen wat je het liefste doet. Dat wat je diep in je hart, echt wilt doen.

Eigenlijk weet je wel wat je wilt, maar…

Dus.. laten we dat “ik weet niet wat ik wil” nu, meteen doorbreken. Ok? Ik hoor je denken. Ja maar hoe dan? Zo makkelijk is het niet. Ok, ik snap je gedachte. Maarrr.. waar ik wel achter ben gekomen tijdens het coachen van zoveel lieverds op weg naar een relaxter leven, is dat er een grote kans is, dat je het stiekem wel weet. In elk geval weet je dat beter, dan je nu denkt . Maar iets, of heel veel, houdt je tegen. Vaak, heel vaak, weten we het diep in ons hart wel. Maar durven we het niet. Want wat nou, als je aan jezelf toegeeft wat je wilt? Ja…. Dan moet je er misschien wel wat mee heh. En dat, dat is eng. Want ja, wat als het niet lukt? Wat als het niet kan? Wat als jij het niet kunt? Dan, dan blijf je met een teleurgesteld hart achter. Toch?

 Je dromen in de prullenbak

Maar is dat echt zo? Blijf je met een teleurgesteld hart achter, als je straks ineens wel weet wat je wilt, maar het lukt niet? Is dat wel het ergste wat er kan gebeuren? Nee toch? Ik denk dat het veel erger is als je je dromen niet probeert waar te maken, terwijl het eigenlijk wel kan. Wat vaak het geval is. Dusss… gooi die dromen niet in de prullenbak, nog voor dat je probeerde die mooie droom van jou waar te maken. Ok?

Want weet je, ja er zijn vast 180 000 redenen te verzinnen waarom het niet kan. Waarom jij het niet kunt. Maar er hoeft er maar 1 te zijn.. die maakt dat het wel kan. Ga daar naar op zoek. Ok?!

Jouw dromen, in jouw spotlight

Dus. Durf echt te voelen wat jij wilt. Wat je echt wilt. Als je ff niet in beperkingen of onzekerheid of angst denkt. Wat wil jij echt? Neem ff de tijd. Ga even op een rustige plek zitten waar je niet gestoord wordt. Doe je ogen dicht; hoe ziet jouw ideale droomleven eruit? Maak het zo gedetailleerd mogelijk. Zie het voor je. Voel je alsof je het al hebt en doet. Bij wie ben je? Waar woon je? Wat doe je? In je vrije tijd? Waar word je ultiem blij van? Of geïnspireerd? Of relaxed? Wat voor werk heb je? Is het in loondienst? Of heb je je eigen bedrijf? Wat doe je dat je zo tof vindt? Welke activiteiten? Welk talent kun je er in kwijt? Wat vind je er het aller allertofste aan? Wat is de grootste verademing? En ga zo maar door. Als je het fijn vindt, zet dan een voor jou inspirerend muziekje aan. Of mediteer eerst even, voor rust in je hoofd, zodat je hier echt ff de ruimte voor hebt. Zet jouw dromen in de spotlight. In jouw spotlight.

Make sure dat het kaarsje blijft branden

En? Weet je nu al beter wat je diep in je hart eigenlijk echt wilt? Blijf het voor je zien, desnoods elke dag. Sta er mee op. Visualiseer het tot in de puntjes en voel je vooral alsof je er al bent. Doe dat, blijf dat doen. Houd je verlangen brandend. Houd het kaarsje brandend. Van die toffe droom van jou. En eigenlijk daarmee ook jouw kaarsje. Want laten we eerlijk zijn.. Naast het rennen en vliegen en haasten, en op je tandvlees doorgaan en aan verwachtingen voldoen, mag er ook wel wat dromen en dromen waarmaken bij. Toch? Daar, daar gaat jouw passie, jouw talent, jouw kaarsje, echt wat steviger van branden. En dat voelt goed joh.

Daar ga je..

Dus, nu weet je het. In elk geval al wat beter. En nu, nu ga je denken in mogelijkheden en schrijf je nu meteen op welke actie jij morgen al gaat nemen, om je er dichterbij te brengen. Hoe klein die actie ook is, elke actie, elke stap, is er 1. Committeer je eraan ok? En heb lol, onderweg. Heb heel veel lol, wees trots. Oh ja, en wees vooral ook heel erg dankbaar, voor al het mooie en lieve dat er al is, in jouw leven. Daar ga je…