In Blog

Minder stress. Hoe klinkt dat? Voor heel veel mensen zoals jij en ik geldt dat het stressniveau wel een tandje minder mag. Misschien ben jij ook wel geneigd om maar te blijven rennen en vliegen. Van deadline naar deadline te gaan. Geen fouten te willen maken. Niets te willen vergeten. Alles perfect te willen doen. Aan alle verwachtingen te willen voldoen. Stress en rennen en vliegen was voor mij de normaalste zaak van de wereld. Ik heb altijd gedacht dat dat bij me hoorde en dat het er altijd zou zijn. Boy, wat had ik het mis….

Minder stress, meer genieten
In mijn optiek is het niet de bedoeling om te wachten met genieten tot het weekend. Toch leefde ik heel lang van weekend naar weekend. Ik keek uit naar de vakantie. En als die voorbij was, zag ik er tegenop om naar huis te gaan, omdat dan de drukte en het rennen en vliegen weer begon. Als ik eerlijk was, was het weekend niet meer genoeg om op te laden. En echt, die stress, die druk,  die onrust, die zat me enorm in de weg. Niet alleen op momenten van stress. Ook momenten die eigenlijk best relaxed waren, werden er door overschaduwd. Want dan zat er toch wel weer een gedachte in mijn achterhoofd over alles wat ik nog moest. Soms voelde ik me gewoon onrustig, terwijl ik helemaal niet wist waarom. Thuis genoot ik minder van het moeder zijn, omdat ik met mijn hoofd bij werk was. Op het werk, wilde ik naar huis, om er voor mijn kleine te kunnen zijn. Als ik bij vrienden was, bedacht ik me dat ik eigenlijk nog van alles moest doen.  Ik wilde dat niet meer. Ik besloot dat genieten de boventoon mag voeren. Toen onze eerste werd geboren, besloot ik dat ik mijn kids zou leren dat het leven ook vooral heel leuk mag zijn. En ik besloot dat ik dat niet alleen zou vertellen, maar vooral ook zou voorleven.

Geen easy fix, wel stap voor stap minder stress
Stoppen met een baan die mij stress gaf bleek niet de easy fix waar ik op gehoopt had. Maar er bleek een andere weg naar rome. Ik ben gaan toepassen wat ik had geleerd als (arbeids) psycholoog en coach. En ik ben vooral gaan doen wat goed voor mij was. Er bleken gewoontes te zijn die me stap voor stap op weg hielpen naar een relaxed leven. En dat gewoon ook in een drukke baan. Die gewoontes ga ik in mijn blogs met je delen. Gewoontes die ook jij een vast onderdeel mag maken van je dag. Juist als je het gevoel hebt dat je daar geen tijd voor hebt ;). Want dat is eigenlijk een teken aan de wand dat ook jij wel een tandje langzamer mag 😉

Start met jouw relaxte leven; tips tegen stress!
Ik ga jou tips geven tegen stress. Vaak verpakt in een simpele fijne gewoonte. Hier alvast de eerste. Besluit nu vandaag, dat je de balans gaat herstellen. Dat je niet alleen maar van alles moet maar dat je vooral ook lekker veel relax-momenten inplant. Voordat je ook maar iets inplant op je werk, plan je eerst je relaxmomenten in. Die fijne pauze, of die gezellige lunch, of die wandeling, of wat jij dan ook maar wilt. En voordat je in je vrije tijd ook maar iets inplant plan je eerst bijvoorbeeld die donderdagavond lekker helemaal voor jezelf. Dan mag je lekker niks doen, of bijvoorbeeld dat boek lezen dat je al zo graag wilde lezen. Het maakt niet uit wat je doet. Als er maar vooral helemaal geen gevoel van druk achter zit. Je mag vooral van alles of lekker helemaal niks. Ok? Ik weet het. Nu zeg jij tegen jezelf dat je daar geen tijd voor hebt. Als je dat blijft zeggen, ga je vanzelf over de kop. En laten we eerlijk zijn, daar ga je niet beter van functioneren, dus dat is in niemands voordeel. Dat doe je niet voor jezelf en ook zeker niet voor je baas of je gezin of je vrienden of familie. Dus, plan je relax- en ultiemgeniet momenten in en geniet er vooral van en gun ze jezelf.  Dat was stap 1 op je journey naar minder stress en vooral een relaxt leven.

Wil je meer tips voor minder stress? Hier vind je mijn recente blogs met tips voor minder stress. Veel leesplezier!

Wil jij echt op weg naar een relaxter leven? Schrijf je dan in voor mijn e-maillijst voor praktische tips en de nodige motivatie om er voor te gaan en het vooral ook te behalen! Echt, als ik het kan, dan kan jij het ook!

Wil je graag met wat meer lol en vooral meer ondersteuning op weg naar jouw relaxte mooie leven? Dat kan. Als je geluk hebt is er nog een gratis sessie voor jou beschikbaar. Claim hem snel.

Hele fijne dag!