In Blog

Tijd voor jezelf, zo doe je dat!

Hee jij. Herken je dat? Dat je bijna geen tijd voor jezelf hebt? Althans, minder dan je zou willen? Dat je als het ware wordt geleefd? Dat je voor je gevoel maar op de automatische piloot door blijft rennen om al je to do’s te kunnen afvinken, totdat je moe op de bank ploft? Menselijk hoor. En voor heel veel mensen erg herkenbaar. Zeker voor iedereen die stiekem best veel van zichzelf moet. Doe jij dat? Moet je veel van jezelf? Ben je veel bezig met het aan verwachtingen voldoen en misschien ook wel met het goed willen zijn voor anderen? Op zich mooi hoor. Maar je zult dan vast en zeker ook merken dat dit best wat tijd en energie kost. En dat je zo weinig aan jezelf toe komt. En dat is jammer. Want het is zo ontzettend belangrijk om ook lekker vaak tijd te hebben, die helemaal voor jou is, en waarin je  je oh zo belangrijke batterij kunt opladen. Nou denk je misschien, die tijd pak ik echt wel. Maar is dat echt zo? Lees vooral even verder, dan snap je wat ik bedoel.

“Oh ik heb wel tijd voor mezelf, ik sport regelmatig”

Deze of een soortgelijke zin hoor ik regelmatig.  Kan he, dat dat sporten voelt als tijd voor jezelf. Maar vaak, heel vaak, hoor ik vervolgens dat mijn klant ook wat het sporten betreft eigenlijk druk op zichzelf legt. Want, het moet wel echt 3 keer per week. En het moet ook echt goed. Dan zeg ik; dat is niet wat ik bedoel. Met tijd voor jezelf bedoel ik tijd waarin je nul druk op jezelf legt. Tijd waarin je echt niks hoeft en vooral veel mag. Tijd waarin je lekker nikst. Even doet waar je echt lol in hebt, waar je echt zin in hebt, waar je echt ontspannen van wordt. Je kent het wel. Bijvoorbeeld dat fijne drankje met dat mooie boek . Zoals ik hier, op de foto met een boek van de reeks ‘de zeven zussen.’ Of die film die je al zo lang wilde zien. Of die wandeling op de hei. Of lekker even dansen op die muziek waar je zo van geniet. Whatever floats your boat ;).

Ik heb er nu eenmaal geen tijd voor

Ai, confronterend, als ik dit zo opschrijf. Want dit is wat ik vroeger ook altijd zei. Ik verlangde wel echt naar van die fijne tijd, helemaal voor mezelf, maar ik had geen idee hoe ik dat voor mezelf moest realiseren. Zeker niet in de tropenjaren, met een drukbezette partner en een avondstudie. Maar toch lukte het me. En zo moeilijk bleek het ook helemaal niet te zijn. Oh ja, en just so you know, als ik het kan, als mijn klanten het kunnen, dan jij ook!

Tijd voor jezelf creëren is peanuts

Zei ik dat nou echt hardop? Ik geloof het wel heh. En ik meen het ook nog. Als je echt wilt, heb jij deze week nog extra tijd gecreëerd die je lekker kunt invullen zoals jij dat wilt. Ok, ik snap het. I hear you. Soms, heb je voor je gevoel tijd te kort. Maar daar is wel wat aan te doen. Tijd, kun je creëren. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Sta een half uurtje eerder op en start je dag met waar je echt zin in hebt op dat moment.
  • Scroll 15 of 30 minuten minder op je telefoon en vul die tijd bewuster in, gewoon lekker voor jezelf.
  • Stofzuig een keer minder in de week ;). Oftewel, niet alles hoeft zo vaak of zo goed.
  • Zoek naar praktische oplossingen. Laat je boodschappen bijvoorbeeld bezorgen.
  • Misschien hoef jij niet alles zelf te doen? Wat kan je kind of je partner misschien zelf? Wat kun je als je een bedrijf hebt uitbesteden?
  • Zoek de stilte op. Pak pauze. Oftewel, laad je batterij op. Grote kans dat je dan ineens meer overzicht hebt en beter prioriteiten kunt stellen. En ja, dan krijg je tijd voor andere dingen.
  • Bedenk in zijn algemeenheid eens; waar besteed ik nu tijd aan, wat ik eigenlijk niet zo belangrijk vind? Wat ik niet zo vaak hoef te doen? Wat minder goed kan? Wat ik kan uitbesteden? Wat ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vind en wat ik gewoon uit automatisme doe? Doe dat dan eens wat minder. En creëer zo echt wat meer tijd, helemaal voor jou.
  • Oh ja, en zeg wat vaker nee, als je voelt, dat je eigenlijk nee wilt zeggen.

Lekker doen dus!

Echt, lieve schat. Gun jezelf die eigen tijd. Niet pas als je to do list is afgewerkt. Niet pas als je al je doelen gehaald hebt. Nu al. Broodnodig. Uberbelangrijk. En vooral heel fijn. Toch?

Kies 1 van de vorige wegen naar meer tijd voor jezelf uit en pas het deze week al toe. En laat me vooral even weten hoe fijn die extra tijd voor jezelf nu eigenlijk is. Tag me even op instagram. Dat zou ik leuk vinden! Merk je dat je het lastig vindt? Dat je je schuldig voelt als je die fijne tijd pakt en dat je er dus niet zo goed van kunt genieten? Oh my. Zo herkenbaar dit. Dat had ik ook altijd. Evenals mijn klanten in het begin van mijn coaching. Maar ik kan nu inmiddels volmondig zeggen dat je dat kunt omgooien, zodat ook jij weet en voelt, ik verdien dit. En zodat je dus vooral ook echt intens kunt genieten van die eigen tijd van jou. Wil je graag die fijne stok achter de deur, zodat je echt die eigen tijd pakt en in zn algemeenheid relaxter gaat leven? Lees dan hier even wat ik voor je kan doen. Voor nu, geniet van je dag! Oh ja, en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, zodat je geen tips en inspiratie mist, voor een (nog) relaxter leven!

Liefs,

Laura