In Blog

He jij! Ben jij ook zo bezig met wat anderen denken? Wat ze zouden kunnen vinden over jou? Bijvoorbeeld over de keuzes die je maakt? Je bent zeker niet de enige. Ik denk dat bijna iedereen het wel een beetje herkent. Er zijn niet voor niets tig boeken over te vinden op bol.com. Maar dat veel mensen het herkennen, dat maakt het niet minder vervelend. Gelukkig kan het anders. En daar kun jij vandaag nog mee beginnen.

Waar komt dat toch vandaan? Dat nadenken over wat anderen denken?

Waar het vandaan komt? Dat nadenken over wat anderen kunnen vinden of denken? Het kan bijvoorbeeld voortkomen uit onzekerheid. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je nog niet helemaal goedkeuring vindt bij jezelf. Dat je nog niet helemaal overtuigd bent van je eigen waarde. En dat je dus goedkeuring zoekt bij anderen. Dat je heel graag wilt dat anderen je snappen, aardig vinden en goed vinden.

Waar je aan kunt merken dat jij het ook doet? Dat nadenken over wat men vindt?

Of je zelf veel bezig bent met wat anderen vinden, kun je merken aan vragen die door je hoofd spoken. Bijvoorbeeld vragen als “oh jee heb ik wat verkeerd gezegd?”. “Was ik niet te stil op die verjaardag?” “Zal mijn leidinggevende teleurgesteld zijn in het werk dat ik verzet heb?” “Was mijn huis wel schoon genoeg?” “Zullen mijn ouders het raar vinden dat ik besloten heb om minder te gaan werken?” “Wat zullen mijn vrienden ervan vinden als ik totaal ander werk ga doen?”

Welke rottigheid het oplevert?

Je zult zelf misschien wel merken dat het best wat onrust oplevert. Dat nadenken over wat anderen zouden kunnen denken en het liefst aan alle verwachtingen van iedereen te willen voldoen. Je moet dan namelijk wel met heel veel verschillende winden meewaaien. Je moet je dan als het ware als een soort van kameleon aanpassen aan iedereen, zodat iedereen je snapt, aardig vindt of goed vindt. Dat is onrealistisch en vooral heel hard werken. En het levert vaak een gevoel van onmacht op, want je doet zo je best, en toch voelt het nog als niet goed genoeg. En dan hebben we het nog niet over het feit, dat je voor je gevoel misschien, nu niet helemaal het leven leeft op een manier dat je zelf eigenlijk zou willen.

Gelukkig kun je er mee stoppen

Gelukkig kan het echt anders. Je kunt leren ‘simpelweg’ terug te gaan naar jezelf. Je kunt ervoor kiezen los te laten wat anderen zouden kunnen denken. En daarvoor in de plaats meer je eigen compas, intuitie dan wel je hart te volgen. En daarmee ga je automatisch meer het leven leven zoals je het leven echt leven wilt. En dat is fijn joh. Je zult het ervaren als moeitelozer, relaxter en vooral als veel genieten geblazen. En dat kun je echt leren en het wordt echt steeds makkelijker. En dat weet ik, omdat ik het zelf heb ervaren, net als mijn lieve klanten die coaching bij me hebben afgenomen.

Ga er vandaag al mee aan de slag

Maak vandaag meteen de beslissing dat je jezelf geluk gunt. Dat je het jezelf gunt dat je je leven leeft zoals je het zelf echt leven wilt.  En ga vervolgens als je merkt dat je nadenkt over wat anderen denken, steeds weer terug naar jezelf. Door jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen; Wat vind ik? Vind ik dit ik in mijn recht sta? Vind ik dat ik mijn best doe? Wat voelt voor mij goed? Wat zou ik graag willen? Waar heb ik behoefte aan? Wat past er echt bij mij? En wat niet? Wat kan ik hierin voor mezelf betekenen? En zodra je daar echt naar gaat leven, ga je zo’n enorme verademing ervaren. Wil je hier graag samen mee aan de slag? Ik snap het. Want met een coach, oftewel jouw stok achter de deur en jouw vraagbaak, is het toch echt een tikkeltje leuker en makkelijker.  Ik help je enorm graag, dmv coaching of door middel van een gratis inspiratie sessie (videogesprek).

Oh ja, en wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, en volg me op instagram, als je dat nog niet doet.

Liefs,

Laura